Slávky po provensálsku
105 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžičkyTymián čerstvý
- 150mililitrůVíno červené
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 15krajícůChléb pšeničný (bílý)
- 900gramůMušle slávky
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
919 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
18 g
Sacharidy
135 g
Vláknina
8 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci s malým množstvím vody vaříme 3-4 minuty pod pokličkou očištěné, byssových vláken zbavené a jen ty zavřené slávky. Po 4 minutách vaření vyhodíme ty, které zůstaly zavřené a tekutinu, ve které se slávky vařily uschováme.
- 2V hrnci s rozehřátým olejem opékáme 8-10 minut cibuli, přidáme tymián, česnek, další minutu zahříváme, přilijeme červené víno a zesílíme oheň.
- 3Mícháme do zhoustnutí a přidáme tekutinu, ve které jsme vařili slávky, rajčata, přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme 30 minut. Pokličku odstraníme a vaříme ještě 15 minut. Pak do omáčky vložíme slávky i se schránkami a 5 minut prohřejeme. Pak vmícháme petrželku, osolíme a opepříme.
- 4Servírujeme s velkým množstvím bílého křupavého pečiva, například s čerstvou francouzskou bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.