Slávky po provensálsku

105 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
919 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
18 g
Sacharidy
135 g
Vláknina
8 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci s malým množstvím vody vaříme 3-4 minuty pod pokličkou očištěné, byssových vláken zbavené a jen ty zavřené slávky. Po 4 minutách vaření vyhodíme ty, které zůstaly zavřené a tekutinu, ve které se slávky vařily uschováme.
  • 2
    V hrnci s rozehřátým olejem opékáme 8-10 minut cibuli, přidáme tymián, česnek, další minutu zahříváme, přilijeme červené víno a zesílíme oheň.
  • 3
    Mícháme do zhoustnutí a přidáme tekutinu, ve které jsme vařili slávky, rajčata, přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme 30 minut. Pokličku odstraníme a vaříme ještě 15 minut. Pak do omáčky vložíme slávky i se schránkami a 5 minut prohřejeme. Pak vmícháme petrželku, osolíme a opepříme.
  • 4
    Servírujeme s velkým množstvím bílého křupavého pečiva, například s čerstvou francouzskou bagetou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.