Slávky s bílým vínem a rajčaty
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 6stroužkůČesnek
- 15gramůSůl
- 0,7litrVíno bílé
- 2kusyBobkový list
- 3kusyChilli paprička sušená
- 0,03litrOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 70gramůPetržel - nať
- 250gramůRajčata
- 600gramůMušle slávky
- 115gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
12 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
9 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Slávky očistím od nečistot kartáčkem. Vložíme je do mísy se studenou vodou a mušle, které se nezavřou, vyhodíme. V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět, a poté přidáme nakrájený česnek. Vložíme spařená a oloupaná rajčata, nakrájená na kostičky, sůl, pepř a chilli papričky. Zalijeme 2 dl vody a vínem, přidáme nasekaný svazek petrželky, rajčatový protlak, bobkový list a podusíme cca 10 minut.
- 2Potom přidáme slávky. V průběhu vaření hrnec 2x protřepeme. Vaříme, dokud se slávky neotevřou. Slávky, které se neotevřely, vyhodíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.