Slávky s bílým vínem a rajčaty

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
12 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
9 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slávky očistím od nečistot kartáčkem. Vložíme je do mísy se studenou vodou a mušle, které se nezavřou, vyhodíme. V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět, a poté přidáme nakrájený česnek. Vložíme spařená a oloupaná rajčata, nakrájená na kostičky, sůl, pepř a chilli papričky. Zalijeme 2 dl vody a vínem, přidáme nasekaný svazek petrželky, rajčatový protlak, bobkový list a podusíme cca 10 minut.
  • 2
    Potom přidáme slávky. V průběhu vaření hrnec 2x protřepeme. Vaříme, dokud se slávky neotevřou. Slávky, které se neotevřely, vyhodíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.