Slávky s česnekem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1236 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
69 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
988 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek, šalotky a petržel nasekáme nadrobno, smícháme se změklým máslem, osolíme, opepříme. Slávky povaříme 3 minuty v bílém víně. Neotevřené mušle a horní lastury vyhodíme, na maso do mušlí vložíme ochucené máslo. Lastury klademe vedle sebe na plech a upečeme je po dobu 5-8 minut v troubě předehřáté na 200 °C, až je máslo zlatavé. Mušle položíme na talíř a ozdobíme je nasekanou petrželí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.