Slávky s česnekem
30 min.
Ingredience
- 250gramůMáslo čerstvé
- 50gramůPetržel - nať
- 60gramůŠalotka
- 500mililitrůVíno bílé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3kilogramyMušle slávky
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1236 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
69 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
988 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Česnek, šalotky a petržel nasekáme nadrobno, smícháme se změklým máslem, osolíme, opepříme. Slávky povaříme 3 minuty v bílém víně. Neotevřené mušle a horní lastury vyhodíme, na maso do mušlí vložíme ochucené máslo. Lastury klademe vedle sebe na plech a upečeme je po dobu 5-8 minut v troubě předehřáté na 200 °C, až je máslo zlatavé. Mušle položíme na talíř a ozdobíme je nasekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.