Slávky v smetanovo-hořčičné omáčce
40 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 2kilogramyMušle slávky
- 30gramůHořčice
- 60gramůMrkev kořen
- 200gramůPórek
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůMáslo čerstvé
- 700mililitrůVíno bílé
- 1200mililitrůVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 30gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
22 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém kastrolu na másle zesklovatíme cibuli, pak přidáme kolečka pórku a kostičky mrkve, osmažíme a podlijeme bílým vínem a 1,2 litru vody, přidáme bobkový list, sůl a pepř.
- 2Mušle vložíme do vývaru a přikryté přibližně 10 minut vaříme. Když se mušle otevřou, jsou hotové. Vyjmeme je z hrnce a necháme stranou, zavřené mušle vyhodíme.
- 3Vývar z mušlí propasírujeme a opět vrátíme do hrnce, vmícháme smetanu, nasekanou petržel a hořčici a necháme provařit. Do vývaru opět vrátíme mušle a prohřejeme je.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.