Slávky v smetanovo-hořčičné omáčce

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
22 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém kastrolu na másle zesklovatíme cibuli, pak přidáme kolečka pórku a kostičky mrkve, osmažíme a podlijeme bílým vínem a 1,2 litru vody, přidáme bobkový list, sůl a pepř.
  • 2
    Mušle vložíme do vývaru a přikryté přibližně 10 minut vaříme. Když se mušle otevřou, jsou hotové. Vyjmeme je z hrnce a necháme stranou, zavřené mušle vyhodíme.
  • 3
    Vývar z mušlí propasírujeme a opět vrátíme do hrnce, vmícháme smetanu, nasekanou petržel a hořčici a necháme provařit. Do vývaru opět vrátíme mušle a prohřejeme je.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.