Slavnostní rybí páj

115 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
24 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
922 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve středně velkém hrnci s malým množstvím vody vaříme na siném ohni pod pokličkou 3 - 4 minuty slávky. Ty, které se neotevřely, vyhodíme. Tekutinu, ve které se vařily, uschováme. Slávky necháme vychladnout, šalotky opékáme 5 minut na pánvi s rozpuštěnými 30 g másla, přidáme žampiony, opékáme ještě 2 minuty, přilijeme víno a vaříme, dokud se tekutina neodpaří. Směs vyklopíme do mělké zapékací misky o objemu 1,5 litru, přidáme vychladlé a vyloupané slávky.
  • 2
    Ve vývaru court-bouillon vaříme 2 minuty maso z mořského ďasa, přidáme mořský jazyk, tresku, krevety a další 2 minuty povaříme. Ryby i krevety vložíme do zapékací misky.
  • 3
    Zbývající máslo rozpustíme v hrnci, přidáme mouku a mícháme do hladka. Dvě minuty zahříváme, poté vmícháme do vývaru. Přidáme tekutinu, ve které se vařily slávky a vaříme do zhoustnutí. Vmícháme smetanu, za občasného míchání 15 minut vaříme, osolíme, opepříme a nalijeme na směs v zapékací misce.
  • 4
    Uvaříme brambory, scedíme, rozmačkáme, promícháme s máslem, žloutky, muškátovým oříškem, mlékem, solí a pepřem. Sáčkem na zdobení dortů naneseme na směs v zapékací misce, poté pečeme 30 minut do zlatova v troubě, předehřáté na 200°C.
  • 5
    Rozdělíme na talíře, ozdobené petrželkou servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.