Sleď s olivami
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCeler bulvový
- 1kusRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 800gramůSleď čerstvý
- 100gramůOlivy nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
24 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Sledě očistíme, odstraníme hlavy a stáhneme kůži. Ryby podélně rozpůlíme, osolíme, opepříme a narovnáme do olejem vymaštěného pekáčku.
- 2Připravíme směs z najemno nakrájené cibule na zbylém oleji usmažené dozlatova, na plátky nakrájeného rajčete, nakrájených oliv, nasekané petrželky a nastrouhaného celeru. Směs krátce podusíme a navršíme na ryby v pekáčku.
- 3Pečeme pod pokličkou za mírného podlévání doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.