Sleď ve smetaně
40 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 2decilitryVoda pitná
- 200gramůZakysaná smetana
- 4gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 20mililitrůOcet kvasný lihový
- 200gramůSleď Baltický marinovaný
- 50gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
936 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sledě necháme okapat na sítu. Vejce uvaříme natvrdo (max 8 minut), ihned zchladíme a oloupeme. Mezitím nakrájíme cibuli na kolečka, vložíme do hrnce a zakapeme octem. Zalijeme vroucí vodou a necháme louhovat asi 10 minut. V misce vidličkou vyšleháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme. Okapané sledě nakrájíme na menší kusy a rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Vylouhovanou cibuli zcedíme a navršíme na sledě. Zalijeme zakysanou smetanou a poklademe vejci, nakrájenými na kolečka. Každou porci ozdobíme posekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.