Sleď ve smetaně

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
936 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sledě necháme okapat na sítu. Vejce uvaříme natvrdo (max 8 minut), ihned zchladíme a oloupeme. Mezitím nakrájíme cibuli na kolečka, vložíme do hrnce a zakapeme octem. Zalijeme vroucí vodou a necháme louhovat asi 10 minut. V misce vidličkou vyšleháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme. Okapané sledě nakrájíme na menší kusy a rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Vylouhovanou cibuli zcedíme a navršíme na sledě. Zalijeme zakysanou smetanou a poklademe vejci, nakrájenými na kolečka. Každou porci ozdobíme posekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.