Sledi na šalvěji
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůSleď čerstvý
- 3lžíceŽelatina
- 100mililitrůVývar rybí
- 2decilitryVíno portské
- 6lžicZakysaná smetana
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůMandle
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5šálekŠalvěj čerstvá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
54 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
20 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Opláchnuté sledě osušíme, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. V misce rozšleháme vejce, sledě v nich obalíme, poté v nastrouhaných mandlích a mírně přitlačíme. Vkládáme do rozpáleného fritovacího hrnce, opečeme.
- 2Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky. Šalvěj opereme, osušíme, lístečky otrháme.
- 3Na pánvi rozehřejeme máslo, orestujeme cibuli, vmícháme šalvěj a angreštovou želatinu. Vše zalijeme vývarem a portským vínem, přilijeme citronovou šťávu, 5 minut podusíme. Na závěr vmícháme smetanu, necháme prohřát, ale již nevaříme.
- 4Ryby rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.