Sledi na šalvěji

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
54 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
20 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchnuté sledě osušíme, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. V misce rozšleháme vejce, sledě v nich obalíme, poté v nastrouhaných mandlích a mírně přitlačíme. Vkládáme do rozpáleného fritovacího hrnce, opečeme.
  • 2
    Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky. Šalvěj opereme, osušíme, lístečky otrháme.
  • 3
    Na pánvi rozehřejeme máslo, orestujeme cibuli, vmícháme šalvěj a angreštovou želatinu. Vše zalijeme vývarem a portským vínem, přilijeme citronovou šťávu, 5 minut podusíme. Na závěr vmícháme smetanu, necháme prohřát, ale již nevaříme.
  • 4
    Ryby rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.