Sledi v kořeněné marinádě
30 min.
Ingredience
- 4kusySleď čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 150mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceHořčice
- 4kusyPepř černý celý
- 4kusyJalovec
- 4kusyNové koření
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 450mililitrůOcet jablečný
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaKopr
- 1kusCibule
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
425 mg
Cukr
755 mg
Postup přípravy
- 1Sledě nakrájené na řezy namočíme do osoleného maléka na 3 hodiny. Potom je vyjmeme, necháme okapat a lehce osušíme utěrkou.
- 2Sledě potřeme hořčicí a zabalíme do závitků kůží ven. Upevníme párátky a ryby vložíme do vhodné mísy.
- 3Roztlučeme kuličky pepře, jalovce a nového koření. Vložíme je do hrnce spolu s nažkami kopru, svazkem bylin, na plátky nakrájenou cibulí a octem. Zprudka uvedeme do varu a potom zvolna povaříme asi 10 minut. Necháme vychladnout a vyjmeme svazek bylin.
- 4Do povařené marinády vmícháme olej a přelijeme jí sledě. Přikryté uložíme do chladničky a podáváme za 3-4 dny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.