Sledi v kořeněné marinádě

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
425 mg
Cukr
755 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sledě nakrájené na řezy namočíme do osoleného maléka na 3 hodiny. Potom je vyjmeme, necháme okapat a lehce osušíme utěrkou.
  • 2
    Sledě potřeme hořčicí a zabalíme do závitků kůží ven. Upevníme párátky a ryby vložíme do vhodné mísy.
  • 3
    Roztlučeme kuličky pepře, jalovce a nového koření. Vložíme je do hrnce spolu s nažkami kopru, svazkem bylin, na plátky nakrájenou cibulí a octem. Zprudka uvedeme do varu a potom zvolna povaříme asi 10 minut. Necháme vychladnout a vyjmeme svazek bylin.
  • 4
    Do povařené marinády vmícháme olej a přelijeme jí sledě. Přikryté uložíme do chladničky a podáváme za 3-4 dny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.