Sleďové filety v bramborové krustě

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
34 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
333 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Drobně nakrájené šalotky vložíme do kastrůlku s vínem, přivedeme k varu a necháme redukovat asi 5 minut. Přidáme smetanu, ochutíme solí, pepřem a necháme ještě několik minut redukovat. Poté smícháme s hořčicí.
  • 2
    Oloupané brambory nenamáčíme, ale jen otřeme a nastrouháme. Filety osolíme, opepříme a z každé strany nalepíme vrstvu strouhaných brambor. V pánvi rozehřejeme olej, do kterého opatrně vložíme obalené ryby. Opékáme přibližně 4 minuty z každé strany.
  • 3
    Opatrně přendáme na talíře, doplníme smetanovou omáčkou a dozdobíme pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.