Sleďové filety v bramborové krustě
35 min.

Ingredience
- 300gramůBrambory
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůŠalotka
- 100mililitrůVíno bílé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 20gramůPažitka
- 600gramůSleď čerstvý
- 15gramůHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
34 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
333 mg
Postup přípravy
- 1Drobně nakrájené šalotky vložíme do kastrůlku s vínem, přivedeme k varu a necháme redukovat asi 5 minut. Přidáme smetanu, ochutíme solí, pepřem a necháme ještě několik minut redukovat. Poté smícháme s hořčicí.
- 2Oloupané brambory nenamáčíme, ale jen otřeme a nastrouháme. Filety osolíme, opepříme a z každé strany nalepíme vrstvu strouhaných brambor. V pánvi rozehřejeme olej, do kterého opatrně vložíme obalené ryby. Opékáme přibližně 4 minuty z každé strany.
- 3Opatrně přendáme na talíře, doplníme smetanovou omáčkou a dozdobíme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.