Sleďový salát s fazolemi
40 min.
Ingredience
- 100gramůFazole červené sterilované
- 100gramůOkurka salátová
- 1kusCibule
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůHořčice
- 3mililitryOcet kvasný lihový
- 1kusCitrony
- 300gramůBrambory
- 300gramůSleď čerstvý
- 30gramůPetržel kudrnka
- 100gramůJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme. Do větší mísy dáme sterilované červené fazole, oloupaná jablka a okurku nakrájené na kostičky. Přidáme sledě a brambory také nakrájené na kostičky a cibuli nadrobno. Osolíme, opepříme, zalijeme trochou octa a oleje, nakonec vmícháme hořčici. Servírujeme vychlazené, ozdobené snítkou petrželky a kolečky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.