Slepice v nudlové polévce

155 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
16 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
964 mg
Cukr
736 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a oloupeme celer s mrkví a nasekáme petrželovou nať. Slepici očistíme, vyjmeme drůbky a rozčtvrtíme ji. Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu, vložíme do ní slepičí čtvrtky, drůbky, zeleninu, přidáme střední cibuli, tři stroužky česneku, nové koření, zrnka pepře a zhruba 2 hodiny mírně vaříme doměkka. Po 30 minutách vaření z polévky vyndáme zeleninu a celer s mrkví nakrájíme. Když je slepice měkká, vyndáme ji na mísu a polévku přecedíme.
  • 2
    Slepičí maso obereme z kostí a spolu s drůbky nakrájíme. Polévku znovu uvedeme do varu, vložíme nudle, 4 minuty je povaříme, pak přidáme maso s drůbky a zeleninu a necháme v polévce prohřát.
  • 3
    Polévku podle chuti přisolíme, rozdělíme na talíře a podáváme s nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 12. 2. 2017
Slepice v nudlové polévce
Nudle vařím zvlášť v osolené vodě a přidávám až do hotové polévky. Výborná polévka, zahřeje a zasytí 🙂