Slepice v nudlové polévce
155 min.
Ingredience
- 80gramůCeler bulvový
- 80gramůMrkev kořen
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusSlepice
- 2,5litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaNové koření celé
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 100gramůNudle vlasové
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
16 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
964 mg
Cukr
736 mg
Postup přípravy
- 1Očistíme a oloupeme celer s mrkví a nasekáme petrželovou nať. Slepici očistíme, vyjmeme drůbky a rozčtvrtíme ji. Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu, vložíme do ní slepičí čtvrtky, drůbky, zeleninu, přidáme střední cibuli, tři stroužky česneku, nové koření, zrnka pepře a zhruba 2 hodiny mírně vaříme doměkka. Po 30 minutách vaření z polévky vyndáme zeleninu a celer s mrkví nakrájíme. Když je slepice měkká, vyndáme ji na mísu a polévku přecedíme.
- 2Slepičí maso obereme z kostí a spolu s drůbky nakrájíme. Polévku znovu uvedeme do varu, vložíme nudle, 4 minuty je povaříme, pak přidáme maso s drůbky a zeleninu a necháme v polévce prohřát.
- 3Polévku podle chuti přisolíme, rozdělíme na talíře a podáváme s nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 12. 2. 2017
Slepice v nudlové polévce
Nudle vařím zvlášť v osolené vodě a přidávám až do hotové polévky. Výborná polévka, zahřeje a zasytí 🙂