Slepice v polévce se zeleninou a bramborami
80 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1kusCibule
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1000gramůSlepice
- 500gramůBrambory
- 2kusyPetržel kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaMajoránka
- 1kusBobkový list
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
23 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou slepici nakrájíme na porce, osolíme a dáme vařit.
- 2Brambory a kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme. Přidáme k téměř měkkému slepičímu masu.
- 3Oloupanou, nasekanou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Rozvaříme ji, přilijeme k polévce a přidáme bobkový list, majoránku a nasekanou petrželku. Povaříme a polévku podle chuti okyselíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.