Slepičí bujón
110 min.
Ingredience
- 1kilogramSlepice
- 200gramůCeler bulvový
- 1lžíceLibeček
- 100gramůPetržel kořen
- 150gramůPórek
- 2kusyCibule
- 1litrVoda pitná
- 2,5decilitryVíno bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceBazalka
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1lžíceSůl
- 1lžíceCeler - nať
- 200gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
17 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce. Cibuli vceelku očistíme od vrchní slupky, omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy, vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme libeček, petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
- 2Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.
- 3Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujón dochutíme solí a podáváme. Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujónu nebo ho využijeme k přípravě jiných pokrmů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.