Slepičí cuketová polévka

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
31 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelenou a žlutou cuketu omyjeme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Oloupaný česnek prolisujeme a odložíme do misky.
  • 3
    V hrnci si rozehřejeme máslo a nejdříve zpěníme cibuli, pak k ní přidáme cuketu, promícháme a podusíme 5-7 minut pod pokličkou.
  • 4
    Potom cuketu poprášíme moukou, promícháme a zalijeme 1 litrem slepičího bujonu.
  • 5
    Když polévka přijde k varu, přidáme 70 g těstovin (např.zn. Rissoni), které vaříme přibližně 4-6 minut (podle návodu).
  • 6
    Polévku ještě dochutíme solí, pepřem, paprikou, přimícháme zakysanou smetanu, posypeme lístky omytého tymiánu a podáváme.
  • 7
    Slepičí bujon [28675]:
  • 8
    Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.
  • 9
    Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
  • 10
    Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, aby jsme docílili čistého vývaru.
  • 11
    Když je maso měkké vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.
  • 12
    Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.