Slepičí huspenina

215 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1268 kcal
Bílkoviny
157 g
Tuky
64 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové nožičky dobře očistíme a umyjeme.
  • 2
    Slepici bez krku a vnitřností též dobře očistíme, umyjeme a dáme společně s nožičkami do většího hrnce. Zalijeme studenou vodou a dáme vařit.
  • 3
    Přidáme kořenovou polévkovou zeleninu, cibuli, česnek, celý pepř, bobkový list a sůl. Vaříme minimálně 3 hodiny, až se maso odděluje od kosti. Uvařenou slepici a nožičky opatrně vyndáme z vývaru.
  • 4
    Maso ze slepice použijeme bez kůže a nakrájíme je na menší kousky.
  • 5
    Pokud na nožičkách je libové maso, tak je též nakrájíme a smícháme se slepičím masem, které rozdělíme do 6 hlubších misek a zalijeme scezeným čistým vývarem.
  • 6
    Misky s huspeninou dáme ztuhnout do lednice nebo na chladné místo.
  • 7
    Podáváme studené.
  • 9

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.