Slepičí huspenina
215 min.
Ingredience
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1268 kcal
Bílkoviny
157 g
Tuky
64 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové nožičky dobře očistíme a umyjeme.
- 2Slepici bez krku a vnitřností též dobře očistíme, umyjeme a dáme společně s nožičkami do většího hrnce. Zalijeme studenou vodou a dáme vařit.
- 3Přidáme kořenovou polévkovou zeleninu, cibuli, česnek, celý pepř, bobkový list a sůl. Vaříme minimálně 3 hodiny, až se maso odděluje od kosti. Uvařenou slepici a nožičky opatrně vyndáme z vývaru.
- 4Maso ze slepice použijeme bez kůže a nakrájíme je na menší kousky.
- 5Pokud na nožičkách je libové maso, tak je též nakrájíme a smícháme se slepičím masem, které rozdělíme do 6 hlubších misek a zalijeme scezeným čistým vývarem.
- 6Misky s huspeninou dáme ztuhnout do lednice nebo na chladné místo.
- 7Podáváme studené.
- 9
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.