Slepičí maso s dýní a zeleninou na broskvích
95 min.
Ingredience
- 1kilogramSlepice
- 500gramůDýně
- 2kusyBroskve
- 200gramůKarotka
- 200gramůChřest bílý
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 50gramůDatle
- 100gramůCeler bulvový
- 50gramůMed včelí
- 50gramůOlej stolní
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaMáta
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
20 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Slepičí naporcované a osolené maso opečeme na oleji. K opečenému masu přidáme celer a dýni nakrájené na kostičky, podlejeme vínem a zvolna dusíme. Umletým kořením maso okořeníme a přidáme mátu a hrášek. Karotku a chřest uvaříme zvlášť ve vodě s medem a přidáme k masu.
- 2Broskve a datle vypeckujeme a prohřejeme je na zbytku vína s medem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.