Slepičí polévka slovenská
170 min.
Ingredience
- 1000gramůSlepice
- 400gramůHovězí maso přední
- 60gramůMrkev kořen
- 60gramůPetržel kořen
- 60gramůCeler bulvový
- 60gramůHouby čerstvé
- 60gramůCibule
- 100gramůPaprika zelená
- 3stroužkyČesnek
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 4gramyPepř černý celý
- 20gramůPetržel kudrnka
- 10gramůSůl
- 3litryVoda pitná
- 120gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
10 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
880 mg
Postup přípravy
- 1Slepici bez drobů vložíme do hrnce, přidáme kousek hovězího masa, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Osolíme, přidáme celý pepř a vaříme nejméně dvě hodiny. Slepici a maso vyndáme, obereme od kosti, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců na proužky, houby na plátky, česnek prolisujeme. Všechno nasypeme do polévky, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, kroužky cibule a dovaříme. Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.