Slepičí polévka z Itálie
80 min.
Ingredience
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
12 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
957 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Důkladně vyčištěnou, omytou a rozpůlenou slepici vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme špetku soli, oloupanou cibuli s česnekem a na mírném ohni pod poklicí vaříme, až bude uvařené maso doměkka. Uvařenou slepici vyndáme, vývar scedíme. Obereme maso od kostí, nakrájíme na malé kousky, které vrátíme zpátky do polévky. Rajčata přelijeme 1 litrem horké vody, potom studenou, sloupneme je, nakrájíme na kolečka a vložíme do polévky.
- 2Přivedeme k varu, dochutíme zbylou solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým květem a odstavíme z ohně. Podáváme v jednotlivých hlubokých talířích. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.