Slepičí sladkokyselý bujon s mandlemi

130 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
29 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
7 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandlové lupínky v pánvi nasucho opražíme.
  • 2
    Pomeranč omyjeme horkou vodou, osušíme, nastrouháme a dáme do misky, přidáme 2 lžíce pomerančového likéru (Cointreau) a 2 lžíce pomerančové marmelády. Směs dobře vymícháme.
  • 3
    1 litr slepičího bujonu přivedeme k varu, přimícháme pomerančovou směs, potom předvařenou rýži a pomalu vaříme jen 5 minut, když je rýže uvařená, přimícháme 1,5 lžíce jablečného octa.
  • 4
    Pomerančový bujon podáváme s opraženými mandlemi.
  • 5
    Slepičí bujon [28675]:
  • 6
    Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.
  • 7
    Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
  • 8
    Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.
  • 9
    Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.
  • 10
    Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.