Slezský bramborový salát

25 min.
Česká republika
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
36 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
18 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, slijeme a oloupeme. Necháme vychladnout, nakrájíme na kostičky. Oloupeme mrkev, celer, petržel a vše pokrájíme na kostičky. Zeleninu uvaříme v osolené vodě tak, aby při skusu zůstala pevná, scedíme a necháme okapat. Zmrazený hrášek blanšírujeme 3 minuty ve vroucí osolené vodě, slijeme, necháme okapat.
  • 2
    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a posekáme na hrubo. Cibuli oloupeme a krájíme na kostičky spolu s kyselými okurkami.
  • 3
    Jablka oloupeme, vyjmeme jadřince a dužinu rozkrájíme na drobno.
  • 4
    Smícháme majonézu s octem, solí a pepřem. Dresink zředíme nálevem z okurek. Všechny nakrájené suroviny promícháme s ochucenou majonézou, salát necháme dobře odležet, nejlépe přes noc, před podáváním dochutíme octem, solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 14. 11. 2015
Slezský bramborový salát
Bramborový salát jsem zkusila podle receptu a výsledek byl dobrý. Mrkev jsem ale podle našeho zvyku nastrouhala. V popisu ingrediencí je napsána salátová okurka, což zřejmě asi bylo myšleno nakládanou okurkou, která je zmíněna v popisu postupu. Postupovala jsem tedy podle postupu. Podávala jsem se smaženým kuřecím řízkem a všem nám chutnalo. Recept mohu doporučit :)