Slovácký guláš
120 min.
Ingredience
- 300gramůHovězí maso přední
- 250gramůKlobása - Čabajka
- 4kusyCibule
- 150gramůBrambory
- 150gramůSádlo škvařené
- 2lžíceKečup ostrý
- 1kusPaprika zelená
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 3litryVoda pitná
- 1lžícePažitka
- 2lžičkyMajoránka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
49 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, sůl, pepř a za častého míchání pečeme 20 minut, aby se zatáhlo maso. Posypeme sladkou paprikou, zalijeme vodou, přiklopíme poklicí, vložíme do trouby, kde pečeme asi 40 minut.
- 2Klobásu nakrájíme na kolečka, papriku na tenké plátky, vytáhneme hrnec z trouby a připravené suroviny přimícháme k masu. Zamícháme, zalijeme vodou, vrátíme zpátky dopéct na 20 minut.
- 3Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přimícháme kečup, přidáme do hrnce s masem a na sporáku pod poklicí dovaříme ještě 20 minut.
- 4Uvařený guláš posypeme majoránkou a nadrobno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.