Slovenská bramborová polévka s rajčaty a rýží
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůBrambory
- 20gramůRýže loupaná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 5,5litrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do horké osolené vody dáme propláchnutou rýži, na kostky nakrájené brambory a vaříme.
- 2Polévku zahustíme jíškou z másla a mouky, přidáme nastrouhanou cibuli, zředěný rajčatový protlak, sůl, pepř a trochu cukru. Můžeme zakapat citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.