Slovenská pravá kapustnica
80 min.
Ingredience
- 80gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 3litryVoda pitná
- 400gramůHovězí maso přední
- 500gramůKysané zelí
- 4lžíceKečup
- 1lžičkaKmín celý
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůSýr Čedar
- 300gramůKlobása uzená
- 100gramůOkurky nakládané
- 20gramůPetržel - nať
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
919 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme sádlo, přidáme na malé kousky nakrájenou slaninu, opečeme na křupavé škvarky. Přidáme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, osmažíme do sklovita. Posypeme mletou sladkou a mletou pálivou paprikou. Zamícháme a ihned zalijeme vodou.
- 2Do polévky vložíme na malé kostky nakrájené maso, kysané zelí i s nálevem. Osolíme, vložíme kečup, kmín, pepř. Na mírném ohni pod poklicí vaříme 60-70 minut doměkka. Nakonec do polévky přidáme oloupaný, jemně nastrouhaný česnek, nastrouhaný sýr, na malé kostky nakrájenou klobásu a kysané okurky. Přivedeme k varu a odstavíme ze sporáku.
- 3Hotovou kapustnici podáváme na jednotlivých hlubokých talířích posypanou nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.