Slovenská pravá kapustnica

80 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
919 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme sádlo, přidáme na malé kousky nakrájenou slaninu, opečeme na křupavé škvarky. Přidáme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, osmažíme do sklovita. Posypeme mletou sladkou a mletou pálivou paprikou. Zamícháme a ihned zalijeme vodou.
  • 2
    Do polévky vložíme na malé kostky nakrájené maso, kysané zelí i s nálevem. Osolíme, vložíme kečup, kmín, pepř. Na mírném ohni pod poklicí vaříme 60-70 minut doměkka. Nakonec do polévky přidáme oloupaný, jemně nastrouhaný česnek, nastrouhaný sýr, na malé kostky nakrájenou klobásu a kysané okurky. Přivedeme k varu a odstavíme ze sporáku.
  • 3
    Hotovou kapustnici podáváme na jednotlivých hlubokých talířích posypanou nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.