Slovenský bramborák s brynzou
40 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůSýr Brynza
- 100gramůCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 3stroužkyČesnek
- 30gramůSádlo škvařené
- 15gramůMajoránka
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Brambory vsypeme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme česnek, cibuli, vejce, mouku, majoránku a vymícháme těsto. Pekáč vymažeme sádlem, na dno rozprostřeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.
- 2Upečený bramborák nakrájíme na porce, rozdělíme na talíře, potřeme brynzou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.