Smažená kuřecí prsa s gorgonzolou
40 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 4kusyKuřecí prsa
- 100gramůSýr Gorgonzola
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceSezam - semena
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
653 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a do každého nařízneme kapsu. Zevnitř i na povrchu maso potřeme solí, pepřem a naplníme vždy plátkem gorgonzoly. Kapsy sepneme párátky.
- 2Maso obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a v sezamu. Prsíčka smažíme v pánvi na rozehřátém oleji z každé strany asi 4 minuty.
- 3Omytý špenát povaříme asi 3 minuty v osolené vodě a necháme okapat. Tekutinu vymačkáme a listy rozdělíme na talíře. Obložíme kuřecími prsíčky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.