Smažená mozzarella v bylinkové krustě

17 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1552 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
128 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce rozšleháme vejce a přidáme 50 ml vody. V další misce smícháme strouhanku, bylinky a česnekovou sůl, ve třetí misce smícháme mouku a škrobovou moučku (solamyl).
  • 2
    Mozzarellu necháme pořádně okapat, utřeme ji dosucha a nakrájíme na silnější špalíčky. Ve velkém hrnci rozpálíme olej na 190 stupňů Celsia.
  • 3
    Mozzarellu obalíme nejprve v mouce, pak ve vaječné směsi a nakonec ve strouhance.
  • 4
    V rozpáleném oleji sýr asi 30 minut smažíme dozlatova, potom mozzarellu necháme okapat na papírové utěrce a podáváme s pikantní salsou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.