Smažená mozzarella v bylinkové krustě
17 min.
Ingredience
- 30gramůSolamyl - bramborový škrob
- 1lžíceBazalka
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůStrouhanka
- 1lžíceOregano sušené
- 1lžícePetržel - nať
- 1hrnekOlej slunečnicový
- 50mililitrůVoda pitná
- 400gramůMozzarella
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1552 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
128 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V misce rozšleháme vejce a přidáme 50 ml vody. V další misce smícháme strouhanku, bylinky a česnekovou sůl, ve třetí misce smícháme mouku a škrobovou moučku (solamyl).
- 2Mozzarellu necháme pořádně okapat, utřeme ji dosucha a nakrájíme na silnější špalíčky. Ve velkém hrnci rozpálíme olej na 190 stupňů Celsia.
- 3Mozzarellu obalíme nejprve v mouce, pak ve vaječné směsi a nakonec ve strouhance.
- 4V rozpáleném oleji sýr asi 30 minut smažíme dozlatova, potom mozzarellu necháme okapat na papírové utěrce a podáváme s pikantní salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.