Smažená mozzarella v bylinkovém těstíčku
30 min.
Ingredience
- 30gramůSolamyl - bramborový škrob
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůStrouhanka
- 1lžícePažitka
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůMozzarella
- 1lžíceOregano čerstvé
- 50mililitrůMléko polotučné
- 250mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1189 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
87 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V misce rozmícháme vejce s 50 ml mléka.
- 2Pažitku a oregano omyjeme a najemno nasekáme, vložíme do misky a promícháme se strouhankou, přidáme bylinkovou sůl. Ve třetí misce smícháme hladkou mouku se solamylem.
- 3Kuličky mozzarelly necháme okapat, otřeme je dosucha.
- 4Na velké pánvi rozpálíme dostatečné množství slunečnicového oleje.
- 5Kuličky mozzarelly obalujeme postupně v mouce, vajíčku a bylinkové strouhance. Poté je smažíme na rozpálené pánvi. Po usmažení je z pánve vyjmeme, na papírové utěrce necháme okapat a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.