Smažená ryba s čekankou

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
205 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryby vykucháme, oškrábeme, pečlivě omyjeme a osušíme, potřeme pepřem a solí, rozkrájíme na porce.
  • 2
    Česnek prolisujeme a v misce utřeme se solí. Petrželku omyjeme a nasekáme na jemno. Polovinu oleje smícháme s citronovou šťávou a 3 lžícemi vody, pak přimícháme prolisovaný česnek se solí, nasekanou petrželku, bazalku a šalvěj.
  • 3
    Čekanku omyjeme, podélně rozpůlíme a na chvíli dáme do horké vody - bude jemnější. Okapané listy čekanky pak rozložíme na lehce olejem potřený plech, posolíme, pokapeme olejem a pečeme 5 až 10 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia.
  • 4
    Ve velké pánvi rozpálíme zbylý olej a na něm smažíme porce ryby z každé strany 3 až 4 minuty.
  • 5
    Pečenou čekanku a ryby rozdělíme na talíře, pokapeme olejovou směsí s česnekem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.