Smažená ryba s čekankou
30 min.
Ingredience
- 3lžíceVoda pitná
- 1kilogramCandát obecný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1hrstPetržel kudrnka
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaBazalka
- 1špetkaŠalvěj sušená
- 0,3decilitrCitronová šťáva
- 4kusyČekanka
- 1decilitrOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
205 mg
Postup přípravy
- 1Ryby vykucháme, oškrábeme, pečlivě omyjeme a osušíme, potřeme pepřem a solí, rozkrájíme na porce.
- 2Česnek prolisujeme a v misce utřeme se solí. Petrželku omyjeme a nasekáme na jemno. Polovinu oleje smícháme s citronovou šťávou a 3 lžícemi vody, pak přimícháme prolisovaný česnek se solí, nasekanou petrželku, bazalku a šalvěj.
- 3Čekanku omyjeme, podélně rozpůlíme a na chvíli dáme do horké vody - bude jemnější. Okapané listy čekanky pak rozložíme na lehce olejem potřený plech, posolíme, pokapeme olejem a pečeme 5 až 10 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia.
- 4Ve velké pánvi rozpálíme zbylý olej a na něm smažíme porce ryby z každé strany 3 až 4 minuty.
- 5Pečenou čekanku a ryby rozdělíme na talíře, pokapeme olejovou směsí s česnekem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.