Smažená rýže na asijský způsob
35 min.
Ingredience
- 5lžicOlej slunečnicový
- 115gramůŠalotka
- 1kusChilli paprička
- 6kusůCibulka jarní
- 1kusPaprika červená
- 230gramůZelí hlávkové bílé
- 170gramůOkurka salátová
- 55gramůHrášek mražený
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceLimetková šťáva
- 0,25lžičkaTabasco
- 1hrnekOřechy Kešu
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 680gramůRýže dlouhozrnná
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
914 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
38 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme si na velké pánvi olej a orestujeme dozlatova šalotku. Osmahnutou šalotku vyndáme a necháme osušit na ubrousku.
- 2Na pánev dáme chilli papričky a česnek a po minutě přidáme červenou papriku s jarní cibulkou a restujeme 4 minuty, dokud cibulka nezměkne. Přidáme hrášek, zelí, okurku a dvě minuty povaříme.
- 3Zeleninu na pánvi stáhneme ke stranám a do mezery přilijeme rozšlehaná vajíčka. Krátce smažíme, stále mícháme, jako když děláme míchaná vajíčka, a nakonec promícháme dohromady se zeleninou.
- 4Přidáme limetkovou šťávu, tabasco a rajský protlak. Promícháme.
- 5Ke směsi na pánvi přidáme vařenou rýži s kešu oříšky, koriandrem a kořením. Zvýšíme plamen a 4 minuty za stálého míchání restujeme.
- 6Podáváme ozdobené křupavou osmahnutou šalotkou a nakrájeným koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.