Smažená zelenina na čínský způsob
35 min.
Ingredience
- 1lžíceSezam - semena
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 230gramůBrokolice
- 115gramůHrachové lusky
- 4kusyCibulka jarní
- 450gramůZelí hlávkové bílé
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOmáčka sójová
- 3lžíceVoda pitná
- 1lžíceOlej sezamový
- 2lžíceVíno rýžové čínské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na pánev dáme slunečnicový a sezamový olej a na něm osmahneme nakrájený česnek - asi třicet vteřin.
- 2Přidáme brokolici nakrájenou na malé kousky a za stálého míchání restujeme tři minuty.
- 3Poté přidáme hrachové lusky a restujeme další dvě minuty.
- 4Nakonec přidáme nakrájené hlávkové nebo čínské zelí a najemno nakrájenou jarní cibulku a za stálého míchání restujeme další dvě minuty.
- 5Přilijeme sójovou omáčku,rýžové víno a za stálého míchání vaříme čtyři minuty, dokud zelenina nezměkne.
- 6Nakonec posypeme nasucho praženými sezamovými semínky a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.