Smažená zelenina s omáčkou
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyLilek
- 2lžičkySůl
- 500gramůRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaKmín celý
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůSýr Parmezán
- 2kusyCuketa
- 1lžícePetržel - nať
- 75mililitrůMléko polotučné
- 50mililitrůVoda pitná
- 8lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyté lilky nakrájíme na plátky, osolíme a necháme asi 30 minut stát.
- 2Oloupaná rajčata a cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na 2 lžících oleje. Přidáme sójovou omáčku, 50 ml vody a povaříme asi 20 minut. Vydatně osolíme a opepříme.
- 3Rozšleháme vejce s mlékem, 30 g nastrouhaného sýru, moukou, solí a pepřem. Těstíčko chvíli necháme odpočinout.
- 4Plátky lilků omyjeme a osušíme. Omyté, na plátky nakrájené cukety spolu s plátky lilků namáčíme do těstíčka a opékáme dozlatova na zbylém oleji.
- 5Jemně nasekanou petrželku smícháme se zbylým sýrem a posypeme smaženou zeleninu. Omáčku podáváme zvlášť.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.