Smažené batáty s bramborami a žampiony
35 min.

Ingredience
- 300gramůBrambory
- 200gramůPórek
- 80gramůAnglická slanina
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůZakysaná smetana
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 30gramůOlej slunečnicový
- 400gramůBrambory sladké (Batáty)
- 300gramůVepřové maso pečené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
62 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Batáty s bramborami oškrábeme, rozkrájíme na slabší plátky, slaninu na kostičky, žampiony na tenčí plátečky, pórek na tenká kolečka, maso na nudličky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme žampiony a orestujeme. Přimícháme brambory, batáty, maso, pórek a smažíme, dokud nebudou zelenina i maso křupavé.
- 3Zakysanou smetanu smícháme s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a jednotlivé porce na talířích přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.