Smažené bramborové placičky s cibulovým čatní
55 min.
Ingredience
- 680gramůBrambory
- 1stroužekČesnek
- 115gramůKapusta hlávková
- 1,5lžičkySůl
- 4kusyCibulka jarní
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 6kusůCibule červená
- 55gramůCukr třtinový
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
9 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nakrájíme brambory a česnek. Vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, osolíme a přivedeme k varu. Potom plamen stáhneme, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 15-20 minut, dokud brambory nezměknou.
- 2Kapustu nakrájíme nadrobno, vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, přivedeme k varu a ihned slijeme.
- 3Z brambor scedíme vodu a rozmačkáme je. Přidáme kapustu a nadrobno nasekanou jarní cibulku. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
- 46 malých červených cibulí oloupeme a nasekáme nadrobno, nasypeme do rendlíku, přidáme vinný ocet, přisypeme hnědý cukr. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 20 minut, dokud se většina tekutiny nevyvaří.
- 5V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Z bramborové kaše vytvoříme placičky, které asi 5 minut smažíme po obou stranách dozlatova. Na talíři ozdobíme cibulovým čatní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.