Smažené brambory s hovězím masem
50 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 120gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůHovězí maso vařené
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 40gramůOlej slunečnicový
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vařené hovězí maso nakrájíme na silnější nudličky, brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na slabší plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme, bylinky posekáme najemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme brambory a smažíme zvolna z obou stran zhruba 15 minut, až budou zlatavé a křupavé. Brambory vyjmeme z pánve, do tuku vsypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přiložíme maso a orestujeme. Osolíme, opepříme, podlijeme troškou vývaru a dusíme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Přimícháme brambory, prohřejeme a odstavíme.
- 3Jednotlivé porce posypeme bylinkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.