Smažené brambory s hovězím masem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené hovězí maso nakrájíme na silnější nudličky, brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na slabší plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme, bylinky posekáme najemno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme brambory a smažíme zvolna z obou stran zhruba 15 minut, až budou zlatavé a křupavé. Brambory vyjmeme z pánve, do tuku vsypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přiložíme maso a orestujeme. Osolíme, opepříme, podlijeme troškou vývaru a dusíme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Přimícháme brambory, prohřejeme a odstavíme.
  • 3
    Jednotlivé porce posypeme bylinkami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.