Smažené cuketové hranolky
30 min.
Ingredience
- 3kusyCuketa
- 100gramůStrouhanka
- 20gramůPetržel - nať
- 115gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCitronová kůra
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
57 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
732 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší hranolky. V talíři smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou, nastrouhaným sýrem, citronovou kůrou, solí a pepřem. Cuketové hranolky postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a v připravené strouhance.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a osmažíme v něm hranolky dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme na teplém místě až do podávání.
- 3Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 22. 9. 2015
Smažené cuketové hranolky
Smažené cuketové hranolky jsou rychlým a velice chutným receptem, který zvládne i začátečnice či začátečník ve vaření. Potřebujete k tomu minimum ingrediencí a příprava je snadná. Smažené cuketové hranolky určitě doporučuji k ochutnání.