Smažené houbové šišky
23 min.
Ingredience
- 500gramůHouby čerstvé
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2kusyRohlíky bílé
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůPšeničná krupice
- 4gramyStrouhanka
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
- Na obalení
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceStrouhanka
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
54 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Houby nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme najemno, rohlíky rozkrájíme na kostky a namočíme v pivu, petrželovou nať jemně nasekáme.
- 2Na másle zpěníme cibuli, přidáme houby a dusíme, až se šťáva vydusí. Poté houby umeleme a v míse smícháme s vymačkanými rohlíky i s pivem, s rozšlehaným vejcem, petrželovou natí, strouhankou, krupicí, solí a pepřem. Umícháme kompaktní hmotu, tvoříme z ní menší šišky, které obalíme v trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.