Smažené hranolky domácí

55 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
441 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, důkladně očistíme kartáčkem na zeleninu, osušíme utěrkou a nakrájíme na osminky. Pokapeme olejem a promícháme, aby byly obalené olejem rovnoměrně.
  • 2
    Do sáčku nasypeme strouhanku, mletou papriku, tymián, římský kmín, cayenský pepř, sůl, pepř, sáčkem zatřepeme, aby se koření promíchalo, přidáme do sáčku brambory a důkladně protřepeme, aby se brambory obalily kořením.
  • 3
    Brambory vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut dozlatova. Občas hranolky obrátíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.