Smažené jehněčí ledvinky
25 min.
Ingredience
- 750gramůLedvinky jehněčí
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 40mililitrůOcet kvasný lihový
- 200mililitrůVoda pitná
- 20gramůPažitka
- 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
23 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
355 mg
Cukr
316 mg
Postup přípravy
- 1Ledvinky očistíme, omyjeme a namočíme do druhého dne do vody s octem.
- 2Druhý den maso vypereme v několika vodách, osušíme ubrouskem.
- 3Z vaječných bílků vyšleháme sníh, přisolíme, přišleháme žloutky a hladkou mouku.
- 4V připraveném těstíčku obalujeme osolené a opepřené
- 5(na čtvrtky nakrájené) ledvinky, které na sádle osmažíme a podáváme napíchnuté na jehle posypané pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 30. 7. 2016
Celkový čas 25 minut
a kde je ten jeden den naložení v octové vodě