Smažené kapustové noky
60 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůKapusta hlávková
- 40gramůSlanina vepřová
- 2lžíceStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůVepřové maso pečené
- 1decilitrOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
45 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
337 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou kapustu nakrájíme na kousky, vložíme do malého množství vařící osolené vody a dusíme téměř doměkka.
- 2Potom okapanou kapustu umeleme spolu se slaninou a vepřovým masem, přidáme vejce, strouhanku, pepř, sůl, utřený česnek a vše promícháme.
- 3Ze směsi vykrajujeme pomocí lžíce noky. Vkládáme je do rozehřátého oleje a po všech stranách je usmažíme dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.