Smažené králičí hrudky
45 min.
Ingredience
- 600gramůKráličí maso
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceStrouhanka
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
61 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
778 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté králičí maso umeleme a zapracujeme do něj tolik mléka, kolik maso vsákne. Necháme nejméně 2 hodiny uležet v chladu.
- 2Potom do masa vmícháme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, sůl a pepř.
- 3Z masové směsi vykrajujeme lžící hrudky, které obalíme v hladké mouce, vejci rozšlehaném s trochou mléka a ve strouhance.
- 4Hrudky smažíme v rozehřátém oleji na pánvi dozlatova.
- 5Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bramborová kaše nebo smažené hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.