Smažené krevety v bramborovém těstě
75 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 50gramůSolamyl
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 0,5kusCitrony
- 75gramůStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 250gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
39 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
688 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory vaříme 30 minut v osolené vodě do měkka. Když se začnou rozpadat, scedíme je, rozmačkáme, přidáme máslo, sůl, pepř a Solamyl smíchaný s jedním vejcem. Vypracujeme tuhé těsto.
- 2Dáme stranou 12 krevet, zbytek nasekáme nadrobno, zalijeme šťávou z půlky citronu a opepříme.
- 3Bramborové těsto rozdělíme na 12 dílů, ze kterých vytvarujeme koule. Ty dlaní trochu zploštíme, do středu položíme lžíci nasekaných krevet, obalíme těstem a zformujeme do tvaru hrušky.
- 4Do zúžených konců „hrušek“ zabodneme odložené celé krevety.
- 5V mělké míse rozšleháme druhé vajíčko, strouhanku nasypeme na talíř.
- 6V hluboké pánvi nebo ve fritéze rozpálíme olej na 170°C, „hrušky“ obalíme ve vajíčku a ve strouhance, následně je smažíme cca 5 minut do zlatohněda.
- 7Necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.