Smažené krevety v bramborovém těstě

75 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
39 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
688 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory vaříme 30 minut v osolené vodě do měkka. Když se začnou rozpadat, scedíme je, rozmačkáme, přidáme máslo, sůl, pepř a Solamyl smíchaný s jedním vejcem. Vypracujeme tuhé těsto.
  • 2
    Dáme stranou 12 krevet, zbytek nasekáme nadrobno, zalijeme šťávou z půlky citronu a opepříme.
  • 3
    Bramborové těsto rozdělíme na 12 dílů, ze kterých vytvarujeme koule. Ty dlaní trochu zploštíme, do středu položíme lžíci nasekaných krevet, obalíme těstem a zformujeme do tvaru hrušky.
  • 4
    Do zúžených konců „hrušek“ zabodneme odložené celé krevety.
  • 5
    V mělké míse rozšleháme druhé vajíčko, strouhanku nasypeme na talíř.
  • 6
    V hluboké pánvi nebo ve fritéze rozpálíme olej na 170°C, „hrušky“ obalíme ve vajíčku a ve strouhance, následně je smažíme cca 5 minut do zlatohněda.
  • 7
    Necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.