Smažené krevety v česnekové marinádě
51 min.
Ingredience
- 2kusyCitrony
- 3lžícePetržel - nať
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1kusSalát kadeřavý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 12kusůKrevety tygří - loupané
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
35 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
50 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme krevety: necháme je nevyloupané, pouze odstraníme střívka.
- 2V misce smícháme marinádu z utřeného česneku, šťávy z půlky citronu, změklého másla, posekané petrželové nati a kopru, osolíme, opepříme. Hotovou směsí potřeme očištěné krevety a pod fólií necháme v chladničce půl hodiny marinovat.
- 3Marinované krevety smažíme na oleji zhruba pět minut, poté servírujeme přelité vypečenou šťávou s měsíčky citronu. Podáváme se salátem a čerstvým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.