Smažené kuličky ze sušené tresky
110 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 50gramůStrouhanka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 300gramůTreska sušená
- 100mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 2kusyVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
33 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme brambory a oloupeme. Špenát pokrájíme na nudličky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pokrájené špenátové listy a 2-3 minuty smažíme. Vyjmeme a dáme do mísy. Oloupané brambory protlačíme sítem. Ze sušené tresky stáhneme kůži, rybu vykostíme a nakrájíme na kousky.
- 3Kousky sušené tresky přidáme ke špenátovým listům, přidáme protlačené brambory, jedno vejce, sůl, pepř a vše promícháme. Ze směsi vytvarujeme kuličky o velikosti většího vlašského ořechu.
- 4Obalíme v rozšlehaném vejci, vidličkou trochu zploštíme, obalíme ve strouhance. Osmažíme na oleji. Hotové kuličky vyjímáme a klademe na savý kuchyňský papír.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.