Smažené kuřecí kapsy plněné česnekovým máslem

55 min.
Ukrajina

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
22 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři řízky z kuřecích prsou bez kůže omyjeme, osušíme, ostrým nožem nařízneme do každého kapsu a mírně je naklepeme.
  • 2
    Do misky prolisujeme česnek, nastrouháme kůru z jednoho citronu, přidáme nasekaný kopr, ¼ lžičky soli, ¼ pepře a změklé máslo, vše dobře promícháme. Máslovou směs rozdělíme na čtyři díly, kterými naplníme připravené kuřecí kapsy, ty poté uzavřeme párátky. Kapsy vložíme na mísu a umístíme na hodinu do chladničky, aby máslo úplně ztuhlo.
  • 3
    Mezitím připravíme tři hluboké talíře, jeden s hladkou moukou, druhý s rozšlehaným vejcem a třetí se strouhankou. Kuřecí kapsy vyndáme z chladničky, osolíme a opepříme. Poté je postupně obalíme v mouce, vejci a strouhance.
  • 4
    Na středně velké pánvi rozpálíme olej, při vyšší teplotě smažíme řízky 4 minuty po každé straně do zlatova.
  • 5
    Podáváme je pokapané citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.