Smažené kuřecí kapsy plněné česnekovým máslem
55 min.
Ingredience
- 700gramůKuřecí prsa
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceKopr
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 80gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 120gramůStrouhanka
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
22 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čtyři řízky z kuřecích prsou bez kůže omyjeme, osušíme, ostrým nožem nařízneme do každého kapsu a mírně je naklepeme.
- 2Do misky prolisujeme česnek, nastrouháme kůru z jednoho citronu, přidáme nasekaný kopr, ¼ lžičky soli, ¼ pepře a změklé máslo, vše dobře promícháme. Máslovou směs rozdělíme na čtyři díly, kterými naplníme připravené kuřecí kapsy, ty poté uzavřeme párátky. Kapsy vložíme na mísu a umístíme na hodinu do chladničky, aby máslo úplně ztuhlo.
- 3Mezitím připravíme tři hluboké talíře, jeden s hladkou moukou, druhý s rozšlehaným vejcem a třetí se strouhankou. Kuřecí kapsy vyndáme z chladničky, osolíme a opepříme. Poté je postupně obalíme v mouce, vejci a strouhance.
- 4Na středně velké pánvi rozpálíme olej, při vyšší teplotě smažíme řízky 4 minuty po každé straně do zlatova.
- 5Podáváme je pokapané citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.