Smažené marinované sardinky
45 min.
Ingredience
- 75mililitrůVoda pitná
- 75mililitrůOcet vinný
- 1kusBobkový list
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůSardinka obecná
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
23 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
267 mg
Cukr
281 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané sardinky vykostíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
- 2V misce smícháme 75 ml vinného octa se stejným množstvím vody, přidáme sůl, pepř, najemno nasekanou petrželovou nať a bobkový list. Česnek oloupeme, prolisujeme a vmícháme do marinády. Do misky s marinádou vložíme sardinky a necháme odležet alespoň 3 hodiny.
- 3Po uplynutí doby marinování sardinky vyjmeme, okapeme a vždy dvě sardinky přikládáme k sobě a obalujeme nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vejci.
- 4Obalované sardinky smažíme dozlatova na rozehřátém oleji. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.