Smažené marinované sardinky

45 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
23 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
267 mg
Cukr
281 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a vykuchané sardinky vykostíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    V misce smícháme 75 ml vinného octa se stejným množstvím vody, přidáme sůl, pepř, najemno nasekanou petrželovou nať a bobkový list. Česnek oloupeme, prolisujeme a vmícháme do marinády. Do misky s marinádou vložíme sardinky a necháme odležet alespoň 3 hodiny.
  • 3
    Po uplynutí doby marinování sardinky vyjmeme, okapeme a vždy dvě sardinky přikládáme k sobě a obalujeme nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vejci.
  • 4
    Obalované sardinky smažíme dozlatova na rozehřátém oleji. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.