Smažené petrželové noky

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
977 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
86 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou patržel nakrájíme na kolečka a v kastrole na másle krátce osmahneme. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme úplně doměkka.
  • 2
    Po vychladnutí kolečka petržele rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, sůl, pepř, špetku muškátu a přisypeme asi hrnek strouhanky. Vše důkladně propracujeme.
  • 3
    Ze směsi vykrajujeme lžící menší noky. Obalíme je ve zbylé strouhance a na pánvi v rozpáleném oleji smažíme po všech stranách dozlatova.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.