Smažené petrželové noky
50 min.
Ingredience
- 500gramůPetržel kořen
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
977 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
86 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou patržel nakrájíme na kolečka a v kastrole na másle krátce osmahneme. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme úplně doměkka.
- 2Po vychladnutí kolečka petržele rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, sůl, pepř, špetku muškátu a přisypeme asi hrnek strouhanky. Vše důkladně propracujeme.
- 3Ze směsi vykrajujeme lžící menší noky. Obalíme je ve zbylé strouhance a na pánvi v rozpáleném oleji smažíme po všech stranách dozlatova.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.