Smažené řízky ze srnčí kýty

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
649 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí.
  • 2
    Srnčí kýtu omyjeme studenou vodou, odstraníme z ní blány a naporcujeme jí na plátky, které naklepeme, potřeme utřeným česnekem a opepříme. Plátky masa pak postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a připravené obalené maso v něm z obou stran zvolna smažíme, až je měkké.
  • 4
    Srnčí řízky podáváme s kolečkem citronu a vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.