Smažené řízky ze srnčí kýty
35 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 4lžíceStrouhanka
- 1kusCitrony
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
649 mg
Postup přípravy
- 1Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí.
- 2Srnčí kýtu omyjeme studenou vodou, odstraníme z ní blány a naporcujeme jí na plátky, které naklepeme, potřeme utřeným česnekem a opepříme. Plátky masa pak postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a připravené obalené maso v něm z obou stran zvolna smažíme, až je měkké.
- 4Srnčí řízky podáváme s kolečkem citronu a vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.