Smažené rybí filé s cibulovou majonézou
30 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 1kilogramFilé rybí
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1hrstPažitka
- 1špetkaPepř černý celý
- 5lžicMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
30 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno. Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a pokrájíme nadrobno, vejce v misce rozšleháme.
- 2Smícháme v misce majonézu s polovinou rozkrájené cibule, podle chuti opepříme, osolíme.
- 3Rybí filé krájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
- 4V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm zbylou cibuli, filé prudce opečeme z obou stran. Pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme do měkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme, a vždy je při obracení potíráme máslem.
- 5Podáváme posypané pažitkou s vařenými bramborami a cibulovou majonézou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.