Smažené rybí krokety

23 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2165 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
182 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lososové filety nakrájíme na kousky a na strojku na maso pomeleme, dáme do misky, rozklepneme celé vejce, přidáme sardelovou pastu, vysypeme scezený hrášek, nasekanou petrželovou nať, drobně nakrájenou zelenou papriku a nasekanou chilli papričku, podle vlastní chuti osolíme, opepříme, podle potřeby přidáme strouhanku a ještě jednou promícháme.
  • 2
    Z připraveného těsta rukami vytvarujeme kolečka o velikosti kroket.
  • 3
    Na obalování: Vejce rozklepneme, žloutky dáme stranou, bílky do misky, osolíme, opepříme, vyšleháme na tuhý sníh. Na talíř nasypeme strouhanku.
  • 4
    Z těsta připravené krokety obalujeme nejprve v tuhém sněhu a potom ve strouhance.
  • 5
    Olej ve fritovacím hrnci rozpálíme na střední teplotu a připravené rybí krokety smažíme 3 minuty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.