Smažené rybí krokety
23 min.
Ingredience
- 500gramůLosos - filety
- 30gramůSardelová pasta
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusPaprika zelená
- 1kusChilli paprička
- 3kusyVejce slepičí
- 100lžicStrouhanka
- 150gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na obalování
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 1litrOlej fritovací
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2165 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
182 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Lososové filety nakrájíme na kousky a na strojku na maso pomeleme, dáme do misky, rozklepneme celé vejce, přidáme sardelovou pastu, vysypeme scezený hrášek, nasekanou petrželovou nať, drobně nakrájenou zelenou papriku a nasekanou chilli papričku, podle vlastní chuti osolíme, opepříme, podle potřeby přidáme strouhanku a ještě jednou promícháme.
- 2Z připraveného těsta rukami vytvarujeme kolečka o velikosti kroket.
- 3Na obalování: Vejce rozklepneme, žloutky dáme stranou, bílky do misky, osolíme, opepříme, vyšleháme na tuhý sníh. Na talíř nasypeme strouhanku.
- 4Z těsta připravené krokety obalujeme nejprve v tuhém sněhu a potom ve strouhance.
- 5Olej ve fritovacím hrnci rozpálíme na střední teplotu a připravené rybí krokety smažíme 3 minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.